Langs de Limes op de tandemfiets

beleef-woerden-10_1_1_1

Langs de Limes op de tandem:

Beleef de Romeinen per fiets en te voet

2-daags Romeins arrangement

Het sportieve en Cultuurhistorische uitje

Dag 1:  Om 15.00 uur ontvangst met Koffie en een Romeinse honingtaart

De tandemfiets staat voor u klaar met allerlei ‘Romeinse’ lekkernijen voor onderweg. U gaat de Limes-kunstroute (26 km) fietsen. U fiets op de tandemfiets naar de Noordzijde van het station Woerden. Daar start de route die u langs alle Romeinse kunstwerken die in 2014 in het kader van het Limes-project zijn geplaatst, brengt. Bij elke locatie kunt u met de route-app van IZI.travel meer over het kunstwerk en de maker(s) te weten komen. Bij de meeste locaties is ook een klein filmpje te zien.

Rozig overnachten in Limes kamer in een bed uit de 21e eeuw. In De Limeskamer vindt u informatie over de limes (de Romeinse grensweg) en decoraties uit het Romeins verleden.

Dag 2: Ontbijt met een OVA MELITTA (Romeinse honing omelet), brood, Breeveldse honing, homemade jam en andere lekkernijen.

Om 11.00 uur is het tijd om afscheid te nemen maar nog niet van het Romeins verleden van Woerden: u kunt namelijk nog even ‘op pad met Lucius in Woerden’. Een Romeinse wandelroute (2,5 km) door het centrum van Woerden.

Parkeer uw auto in drive-in museum/parkeergarage Castellum en ervaar het leven in de Romeinse tijd. De gehele parkeergarage is ingericht als een museum. Op de vindplaats van de Woerden 7, een platbodem kunt u een doorsnede op ware grootte zien. Het pronkstuk is de kikkerfibula (mantelspeld) die te zien is bij de ingang tussen de 2 liften.

Voor meer informatie over de Romeinse Limes (en de drive-in parkeermuseum) kijk dan op www.romeinselimes.nl

Vraag nu beschikbaarheid aan voor dit arrangement:

Inclusief:

  • Ontvangst met koffie en Romeins gebak
  • Gebruik van de tandemfiets
  • Lekkernijen voor onderweg
  • Overnachting in de Limeskamer
  • Luxe ontbijt met Romeinse items
  • informatiepakketje over de Limes en drive-in parkeergarage

Tarieven:

Dit 2-daagse arrangement is in overleg te boeken in

‘De Limes kamer’ met 2 personen: € 65,00 p.p.